Hej grannar och medlemmar!
Nedan följer lite matnyttig information och nyheter från er styrelse.

Ny Styrelse
Föreningen hade den 18:e Maj årsstämma och den renderade i en ny styrelse. Laguppställningen som ska försöka fortsätta styra vår förening i en positiv riktning både ekonomiskt och trivselmässigt består av:

Christoffer Holmberg (Ordförande)
Johan Båverud (Vice Ordförande)
Inger Lindbäck (Kassör)
Linda Pettersson von Rosen (Sekreterare)
Jesper Schmidt (Ledamot)

Utöver dem valdes även två suppleanter,
Leo Arias samt Patricio Riquelme.

Underhållsplan för fastigheterna
Föreningen har sedan bildandet saknat en underhållsplan, men den föregående styrelsen startade upp ett projekt kring detta och vi i den nya styrelsen kommer lägga hög prioritet på att driva det i mål. Fastigheterna har redan blivit besiktigade av en firma som specialiserar sig på att ta fram just underhållsplaner och vi förväntar oss en färdig underhållsplan i augusti.

Övernattningslägenheten stängd i juli?
Alla medlemmar har möjligheten att hyra vår övernattningslägenhet för tillresta nära och kära till en billig peng, men eftersom intresset för att hjälpa till med jobbet kring uthyrningen är lågt, och ingen av de som för tillfället är engagerade i detta är hemma, så ser det tyvärr ut som att vi kommer behöva stänga lägenheten under juli.
Detta kan undvikas om någon eller några av er medlemmar som är hemma under juli kan tänka er att ställa upp. Maila info@brfakeriet.se om ni vill hjälpa till.

Bygget bredvid
Rivningen av vår grannfastighet har väl ingen missat och här hittar ni pdfer med ritningar och bilder på hur fastigheten kommer se ut när det är klart.
Planbeskrivning och bilder
Plankarta

Bilder från Wåhlins Fastigheter samt Sundbyberg Kommuns hemsida:

Om det är någon som har några frågor kring bygget är det bäst att vända sig direkt till Järntorget och de kan man antingen besöka fysiskt i lokalen som de hyr av oss på Trädgårdsgatan 8 eller så kontaktar man deras projektledare Markus på telefonnr: 070-104 41 22.

Sophanteringen
En vanligt återkommande punkt i nyhetsbrev, och dessvärre alltid en tråkig sådan, men den måste tyvärr tas upp igen. Vi har problem med överfulla kärl som skapar en tråkig miljö för oss boende, men en utmärkt miljö för skadedjur. Vi vet att detta dels beror på att även folk som inte bor i föreningen kastar sopor i våra kärl men också på grund av att vi är lite slarviga ibland och slänger i sådant som egentligen ska lämnas vid en återvinnings- station.
Vi ser över möjligheterna att lösa problemet med obehöriga sopkastare men lösningen på slarvet vet vi alla redan vad den är. 🙂
Det kan tyckas konstigt att sophanteringen får så mycket uppmärksamhet, men det handlar om en stor extra kostnad för föreningen, dvs alla oss medlemmar, som kan undvikas genom väldigt liten insats från just oss medlemmar.

Uppdatering av hemsidan
Föreningens hemsida www.brfakeriet.se kommer inom kort att uppdateras och fräschas till. Där finns redan idag mycket information man behöver som medlem men framöver ska man även kunna hitta aktuella nyheter, gamla nyhetsbrev och annat av intresse.

Slutligen vill vi önska alla våra grannar och medlemmar en riktigt härlig sommar!

Frågor, funderingar, förslag?
Kontakta Styrelsen på info@brfakeriet.se