Hej grannar och medlemmar!
Nedan följer lite matnyttig information och nyheter från er styrelse.

Information från Årsstämman
Vår årsstämma hölls den 24:e maj kl 19.00 i Lilla Albys nybyggda skolmatsal och 25 bostadsrätter var representerade på plats. Utfallet från årsstämman kan läsas i sin helhet i protokollet (finns några kopior utanför tvättstugan) men bland annat bestämdes att den då sittande styrelsen fick förnyat förtroende för ytterligare ett år. Några av oss hade flaggat för att man gärna hade velat lämna över stafettpinnen, men då valberedningen trots en gedigen insats inte hittade en enda medlem som var beredd att sitta i styrelsen så bestämde vi oss för att köra på ett år till.

Sopskåpen installerade och klara
Våra nya fina sopskåp är på plats sedan ett halvår tillbaka och de används för fullt. Vi hoppas att vi nu en gång för alla kommer ifrån ”sop-problemen”, men kom ihåg att vara noggranna med att lägga rätt sopor i rätt kärl. Grovsopor som t ex kartong, plast och glas finns det återvinningsbehållare för på Trädgårdsgatan 26.

Nya garageportar installerade
De nya garageportarna blev installerade efter sommaren. Det är dock inte helt klart utan det måste kompletteras med plåtarbete som kommer ske inom kort.

Nyhetsbrev på mailen
Vi ska göra ett försök att få in alla våra medlemmars mail-adresser så vi i fortsättningen kan få ut information till er snabbare och smidigare. Det ni som medlem behöver göra är bara att skicka ett mail (den ni vill ha nyhetsbrevet till) till info@brfakeriet.se med ert namn och vilken port ni bor i.

Ny ekonomisk förvaltare
Vår gamla ekonomiska förvaltare T&T har gått in i ett företag som heter SBC (svensk Bostadsrättscentrum). Ni ska alla ha fått första omgången med fakturor och information från dem gällande autogiro mm. Kontaktinformation till dem är följande. 0771 – 772 772 eller kundtjanst@sbc.se.

Fönstermålningen nästan klar
Ommålningen av våra fönster är nästan klar, dock fick Obab, målerifirman, inte godkänt på besiktningen. Det förekommer nämligen färgsläpp i väldigt många lägenheter om man öppnar fönster eller dörrar. Detta är såklart inte okej, däremot tillåter inte vädret att det åtgärdas nu i höst/vinter utan det blir först i vår som vi kan komma tillrätta med det. Bortsett från den tråkiga detaljen så tycker vi i styrelsen att det blev väldigt fint och det är många boende som också har påpekat att de gillar den nya mörkgröna färgen.

Anslagstavlan vid tvättstugans entré
Vi kommer inom kort att tömma anslagstavlan som sitter vid entrén till tvättstugan. Där kommer vi sätta upp viktig information men det kommer också vara en yta där alla vi som bor i föreningen kan lämna meddelanden, t ex om man har något som man vill sälja eller skänka, eller om man har något annat man vill kommunicera med övriga medlemmar.

Frisk utemiljö Vår leverantör
DCE har gjort ett jättejobb med vår utemiljö. Våra buskar och häckar hade varit vanskötta under lång tid och nu får de börja om på nytt igen. Det ska bli spännande att se hur det kommer bli i vår.

Stamspolning inom kort
I november kommer vi att genomföra en stamspolning. Solna Högtryck kommer att spola de stora stammarna som går under husen och de ska också spola i alla lägenheter och lokaler. De kommer att avisera innan de kommer ut och antingen så är man hemma och öppnar åt dem eller så lämnar man nycklarna i tuben. Föreningen har rätt att få tillträde till alla lägenheterna för att kunna göra denna typ av åtgärder och om det uppstår extrakostnader på grund av att våra leverantörer inte kommer in i en lägenhet så kan det drabba den enskilda lägenhetsinnehavaren.

Policy för andrahandsuthyrningar
Styrelsen har tagit fram en policy för andrahandsuthyrningar som snart finns upplagd på vår hemsida, där finns även instruktioner för hur man ansöker om att få hyra ut i andrahand. OM det är någon som hyr ut sin lägenhet i andrahand utan att fått tillstånd, skicka in en ansökan snarast. En icke-godkänd andrahandsuthyrning kan leda till att man blir av med lägenheten.

Ombyggnationsprojekten
Vid extrastämman för snart ett år sedan röstades det igenom ett förslag att försöka konvertera hyreslokalen på hörnet av 4A (gamla Pantogravyr) samt en lokal på 5A från hyreslokalen till bostadsrätter. Gällande 4A så har vi efter många om och men äntligen fått bygglov, dock har vi inte fått startbesked ännu men vi för en dialog med byggfirman om hur vi ska ta oss vidare på bästa sätt. Gällande lokalen i 5A har vi efter kontakt med kommunen valt att inte gå vidare med planen att söka bygglov. Detta då det enligt gällande regler inte är möjligt att få bygglov för den lokalen.

OVK del 1 genomförd
Som ni vet har vi gjort en obligatorisk ventilationskontroll men dessvärre blev den inte godkänd. De allra flesta punkter som behöver åtgärdas är sådant som åligger lägenhetsinnehavaren att genomföra, dels små saker som att det saknas fettfilter i spiskåpan eller att vredet på spiskåpan är trasigt men också lite mer komplicerade saker som att man har installerat en motordriven fläkt på vårt självdragssystem. Vi kommer inom kort att meddela samtliga lägenheter som finns med på åtgärdslistan vad problemet består i och hur det kan åtgärdas. Sedan kommer vi att genomföra ytterligare en OVK efter årsskiftet för att se så alla punkter har åtgärdats.

Hobbyrum i 4B
Skyddsrummet i 4B har länge stått tomt men i fortsättningen kommer det utrymmet att fungera som ett hobbyrum tillgängligt för alla boende. Det vill säga en lokal dit man kan ta sina små projekt, exempelvis om man vill måla om en möbel, snickra ihop något eller vad det kan vara. Till en början kommer lokalen vara väldigt sparsamt inredd men förhoppningen är att den på sikt ska kunna bli en trevlig lokal som kan vara till stor nytta för oss boende.

Med vänlig hälsning / Er Styrelse